L’equip d’atenció específica al trastorn psicòtic incipient de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària organitza el proper divendres 25 de juliol una jornada sobre la recerca i el treball amb joves amb risc de psicosi, amb especial èmfasi en el paper del trauma primerenc.
Els trastorns psicòtics afecten a un 5% de la població, que pateix un conjunt de trastorns símptomes molt diversos que alteren el pensament i els allunyen de la realitat. Com a conseqüència, aquests trastorns comporten canvis comportamentals i dificultats per relacionar-se amb la resta. Els experts sospiten que la psicosi té una clara incidència durant l’adolescència, un etapa en el desenvolupament de les persones, en què hi ha molta vulnerabilitat.
Quatre ponents internacionals, entre els quals hi ha la investigadora catalana Neus Barrantes-Vidal, discutiran sobre la psicosi i el trauma en edats primerenques. Els experts parlaran sobre els traumes infantils i la salut mental dels joves, així com de les estratègies per motivar els joves en la investigació sobre salut mental.
La presentació de la jornada serà a càrrec de la doctora Neus Barrantes-Vidal, assesora científica de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, investigadora ICREA, professora titular del Departament de Psicología Clínica i de la Salut de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora adjunta al departament de Psicologia de la University of North Carolina at Greensboro (Estats Units).
A més, la doctora Barrantes-Vidal també investiga al centre de recerca biomèdica en xarxa de salut mental CIBERSAM, la xarxa consorciada de l’Institut de Salut Carlos III que articula la recerca d’excel·lència en salut mental a l’Estat espanyol.
També intervindran en la jornada de treball:
– Dra. Helen Stain (Regne Unit): professora titular de la Universitat de Durham i fellow del Wolfson Research Institute for Health and Wellbeing.
– Dra. Lauren Mawn (Regne Unit): investigadora al Centre de Recerca en Salut Mental de la Universitat de Durham i fellow del Wolfson Research Institute for Health and Wellbeing.
– Prof. Thomas R. Kwapil (Estats Units): degà associat de recerca College of Arts & Sciences i catedràtic de psicologia clínica a la University of North Carolina at Greensboro.
Les presentacions seran en anglès, però es traduiran les preguntes dels assistents del català/castellà a l’anglès. El material serà en els dos idiomes.