Promovem, gestionem i coordinem la recerca que es duu a terme a Pere Claver Grup, en especial dins de l’àmbit de Salut Mental. La recerca està centrada en la clínica i les necessitats dels i les pacients i dels serveis, integrada en l’assistència, amb gran cura pels aspectes ètics, i es considera una eina essencial de millora i reciclatge professional.
La nostra institució combina assistència sanitària amb recerca en salut mental i tractaments. Realitzem estudis sobre psicoteràpia individual i de grups, col·laborant amb la Universitat Autònoma de Barcelona en un Conveni de Recerca per enfortir la nostra activitat investigadora i promoure la innovació. La Prof. Dra. Neus Barrantes-Vidal és la Consultora de Recerca del Departament de Salut Mental i gestiona l’activitat investigadora, en estreta col·laboració amb la Directora de l’Institut de Docència i Recerca, Berna Villarreal.
1
L’entitat té una llarga tradició i alt nivell d’especialització en l’estudi de les causes psicosocials, curs clínic i tractament psicoterapèutic de les psicosis. Per aquesta expertesa en l’àmbit de la psicosi SPC és un dels proveïdors del Programa d’Atenció Específica al Trastorn Psicòtic Incipient (PAE-TPI) del CatSalut des de 2007 i participa en l’estudi multicèntric “Avaluació de la Efectivitat de Programa d’Atenció Especifica per a les Persones amb un Trastorn Psicòtic Incipient” que es desenvolupa a Catalunya.
Des d’un punt de vista de recerca, participem conjuntament amb la UAB en diversos projectes de recerca finançats per entitats públiques i privades d’àmbit nacional i internacional.
2
Tenim un especial interès en l’avaluació dels tractaments i dels programes que es duen a terme en els diferents dispositius assistencials dels seu Departament de Salut Mental. Un exemple d’això és el projecte sobre la Avaluació del Programa d’Atenció Específica al Trastorn Psicòtic Incipient (PAE-TPI) esmentat en el anterior apartat 1.4., però també es du a terme l’avaluació d’altres programes.
3
A més de l’esmentat conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut de Docència i Recerca també col·laborem en recerques conjuntes amb altres institucions universitàries i assistencials del nostre medi.
L’Institut de Docència i Recerca de Pere Claver Grup du a terme anualment una convocatòria mitjançant el programa Impulsem. Un programa que té com a finalitat donar suport a projectes d’innovació formulats per a professionals en l’àmbit de la salut mental, la discapacitat intel·lectual i altres serveis relacionats, incloent-hi els Serveis Sanitaris, Serveis Socials, Drets i Suport, i Inclusió Laboral que ofereix l’organització.
Aquest projecte creu que l’experiència assistencial i la col·laboració en equip són fonamentals per generar nous coneixements i aplicacions tècniques, avançant així cap a una millor qualitat en els serveis públics d’atenció sanitària i social. Per això s’organitza aquesta convocatòria, que representen un valor essencial per la institució que aspira a créixer i millorar.
El projecte Impulsem vol rebre homenatge i recordar el llegat de Carlos Gutiérrez, patró de Pere Claver Grup.
Programa d’atenció integral del pacient amb al·lèrgia alimentària complexa
Promoció de llenguatge mentalitzant
Pere Claver | Institut Docència
Tel. 93 443 39 50
institutdocencia@pereclaver.org
Premis i reconeixements
Creu Sant Jordi 2020
Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2019
Premi Clúster Salut Mental Catalunya
Programa Actius de l’Acord
I Reconeixement InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat
Pere Claver | Institut Docència
Tel. 93 443 39 50
institutdocencia@pereclaver.org
Premis i reconeixements
Creu Sant Jordi 2020
Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2019
Premi Clúster Salut Mental Catalunya
Programa Actius de l’Acord
I Reconeixement InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat
Treballa amb nosaltres
Vols formar part del nostre equip i comparteixes la nostra missió, visió i valors? Veure més
© 2023 Pere Claver | Institut Docència
Política de privacitat | Política de cookies
Avís legal | Canal denúncia | Intranet