El passat 26 de juliol ens va deixar el Dr. Jordi Font i Rodon, a l’edat de 99 anys. Nascut a Tarragona el 1924 i membre de la Companyia de Jesús, es llicencià en medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona el 1949, especialitzant-se en oftalmologia i psiquiatria, en filosofia el 1956, i en teologia el 1962 a Frankfurt del Main. Del 1964 al 1982 va ser professor a l’Escola Professional de Psiquiatria de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. L’any 1964 fou nomenat director del Departament de Psiquiatria i Salut Mental de l’Hospital Sant Pere Claver, càrrec que ostentaria fins al 1987. Aquell mateix any, fou cofundador de la Fundació Vidal i Barraquer.
El Dr. Font va ser l’autor de la definició de salut mental recollida en la ponència “Funció social de la medicina”, en el X Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana de 1976. El 1989 va rebre el premi Jordi Gol a la Trajectòria Professional i Humana, concedit per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i el 2004 la Medalla Narcís Monturiol per al Progrés Científic i Tecnològic. L’any 2003 fou distingit amb la Creu de Sant Jordi.
Persona clau en la nostra organització, el Dr. Font va dirigir el Servei de Psiquiatria durant més de dues dècades i també va formar part del Patronat.
Entre les seves obres escrites destaquen ‘Ment humana i experiència religiosa’ (1991), ‘Religió, psicopatologia i salut mental’ (1999), ‘El malestar en les societats del benestar’ (1999) i ‘Espiritualitat i salut mental’ (2006).
Amb la seva mort es perd un referent intel·lectual i espiritual, que va contribuir de manera significativa a l’evolució de la salut mental a Catalunya. Trista notícia per a tots aquells que vam poder conèixer-lo, aprendre i gaudir-ne. Des de Pere Claver Grup traslladem el nostre sincer condol a la seva família, amics i companys.
La seva petjada ha estat molt intensa i des de Pere Claver Grup vetllarem per donar continuïtat al seu llegat. Un llegat marcat per la importància donada a la relació amb les persones ateses, doncs el Dr. Font va defensar sempre que “donar un bon tracte”, en el sentit més profund del terme, és quelcom essencial en qualsevol intervenció assistencial que vulgui ser terapèutica.
Descansi en pau.
T´ha semblat útil aquesta publicació?
Fes clic i puntua-la entre 1 i 5
Nota mitjana 5 / 5. Nombre de vots: 6
Cap vot fins ara, sigues el primer/a!
Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!
Millorem aquesta publicació!
Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?