Recentment s’ha incorporat al Patronat de Pere Claver Grup Assumpta Escarp, política i, en les darreres legislatures, vice-presidenta del Parlament de Catalunya i Portaveu de la Comissió de Salut. Parlem amb ella per conèixer com afronta des d’aquest òrgan els nous reptes que té per endavant.
Assumpta Escarp també compta amb una àmplia experiència dins de l’Ajuntament de Barcelona, al càrrec de diferents funcions: va ser regidora del 2003 al 2015 i responsable de seguretat de mobilitat i portaveu del grup municipal del 2011-2015. De la seva trajectòria professional, també destaca la vice-presidència de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (2011-2015) i haver presidit els Transports Metropolitans de Barcelona (2007-2011).
Abans de formar part del Patronat, quina vinculació ha tingut amb la nostra organització?
He estat vinculada de forma institucional perquè durant la meva tasca professional com a vice-presidenta del Parlament de Catalunya i Portaveu de la Comissió de Salut m’he entrevistat i treballat amb entitats del tercer sector i de l’economia social.
En paral·lel, també he tingut una vinculació més personal amb l’organització perquè coneixia a alguns membres del Patronat, i m’havien compartit i acostat el projecte de Pere Claver Grup i com és l’atenció que brinda a les persones que atenen.
Com afronta aquesta incorporació al Patronat? Què significa per a vostè aquest nou repte?
Com tots els reptes als que he fet front al llarg de la meva vida: amb molta il·lusió i amb moltes ganes de contribuir aportant la meva experiència i trajectòria en els projectes que se’m designin des del Patronat.
Pere Claver Grup té grans professionals. Com he comentat he tingut l’oportunitat de conèixer alguns dels seus centres i estic il·lusionada de poder contribuir al seu propòsit compartint els meus coneixements en el sector de la salut.
Com aplicarà la seva trajectòria professional en aquest nou encàrrec com membre del Patronat?
Compartint la meva àmplia experiència en el funcionament i la gestió municipal però també en els territoris. Abans de ser diputada vaig ser regidora de l’Ajuntament de Barcelona durant molts anys, per tant conec molt la ciutat i els recursos que té disponibles i els que encara necessita. D’altra banda, també aporto el coneixement dels sistemes social i de salut, que són els dos àmbits en els que he treballat més profundament.
D’altra banda, crec que les experiències que vius al llarg de la vida et confereixen un bagatge personal també molt significatiu. Ara que he finalitzat la meva etapa laboral, tinc moltes ganes i molta il·lusió de realitzar un retorn social de tot allò que he après.
Quins reptes considera que, com organització, tenim per endavant?
Crec que com organització, i també com societat, tenim reptes socials per endavant molt importants. Hem de seguir lluitant contra les desigualtats i la vulnerabilitat que han anat creixent de manera bastant notable. També destaco la necessitat de donar una millor resposta als problemes de salut mental també en augment, i al malestar emocional que pateixen moltes persones.
És moment de seguir treballant per la cooperació i la col·laboració amb altres entitats, de manera que ens permeti avançar en consolidar una atenció integral i integrada de la persona dins de la comunitat i del seu territori. Promoure hubs d’economia social és clau.
També escoltar a les persones per conèixer les seves necessitats i seguir reforçant aquest model d’atenció que acompanya des de diferents àmbits com la salut, la inclusió laboral, els serveis socials o la defensa dels drets perquè decideixin i assoleixin els seus projectes de vida.
Què ens pot aportar aquesta col·laboració en xarxa?
Sens dubte, la proximitat i la col·laboració ens aporten un major coneixement. Considero que cooperar i fer aliances en el territori facilita una millor atenció de les realitats que han de ser abordades. Si comprenem que la persona és una i la seva vida transcorre en un territori, prenem consciència de que el treball conjunt de les diferents entitats permetrà oferir una resposta més àmplia i adaptada a les necessitats de la persona: per exemple, brindar serveis per a l’atenció de la salut, l’educació, la inserció laboral o altres àmbits que necessiti.
Ens pot compartir algun missatge adreçat als i les professionals i les persones voluntàries de Pere Claver Grup?
Sí, en primer lloc vull desitjar que el 2025 sigui un molt bon any per a tothom. Però sobretot, vull fer un reconeixement a les i els professionals i persones voluntàries per la tasca que realitzen i el seu alt compromís. Conec l’evolució de l’organització i és fruit de la suma de la dedicació de totes les persones que en formen part.
La tasca que fan per garantir el benestar de les persones que acompanyen ens mostra una altra cara del món i de la vida més agradable, i més encara tenint en compte el món tan convuls i canviant en què vivim, on a vegades costa comprendre cap a on van les societats.
T´ha semblat útil aquesta publicació?
Fes clic i puntua-la entre 1 i 5
Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0
Cap vot fins ara, sigues el primer/a!
Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!
Millorem aquesta publicació!
Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?