25/11/2016. Persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental del Centre de Dia i la Residència Tres Pins participen a la campanya anual del Banc dels Aliments
El Raúl Alcázar, director del Centre de Dia i la Residència Tres Pins, destaca que “aquesta participació és molt important per aquest col·lectiu de persones, que passa de ser receptor de suport a oferir-lo als altres”
Els usuaris de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials participen per tercer any consecutiu al Gran Recapte d’Aliments. El divendres 25 i el dissabte 26 de novembre diversos usuaris del Centre de Dia i la Residència Tres Pins col·laboren com a voluntaris a la campanya de recollida d’aliments bàsics.
“A través d’aquesta tasca, se’ls ofereix l’oportunitat d’ajudar a d’altres persones que en aquell moment es troben en situació de vulnerabilitat. Però també és una oportunitat de treballar habilitats relacionades amb la sociabilitat, tals com el respecte i l’empatia. A més, s’incrementa el seu sentiment de pertinença comunitària i, tot plegat, fa que augmenti la seva autoestima”, comenta Raúl Alcázar.Aquesta participació és coordinada i promoguda per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i s’hi adhereixen diferents entitats que formen part del Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat del districte de Sants-Montjuïc, entre elles Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
El David és un dels usuaris del Centre de Dia Tres Pins que aquest any participa al Gran Recapte d’Aliments. “Estic molt content de participar com a voluntari al Gran Recapte perquè ajudo a recollir aliments per a persones que els necessiten”, explica aquest jove.
El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments per ajudar a donar resposta a les urgències alimentàries del nostre entorn. A Catalunya, el 20% de la població es troba en situació de vulnerabilitat i exclusió social, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat incrementant.
L’objectiu d’aquesta campanya que organitza el Banc dels Aliments és sensibilitzar i mobilitzar a la població per ajudar a pal·liar pobresa i precarietat que es viu actualment a Catalunya. A aquesta iniciativa –que se celebra el 25 i el 26 de novembre- se compta amb més de 23.000 voluntaris i voluntàries coordinats pel Banc dels Aliments des dels diversos punts de recollida.
Una experiència que reforça l’autonomia i autoestima dels usuaris
Per Raúl Alcázar, aquest tipus de col·laboració per part dels usuaris és molt important doncs contribueix dins els processos de desenvolupament autònom de les aptituds bàsiques instrumentals i de la vida diària i fomenta l’autoestima de les persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorn de conducta.
“Gràcies a la seva col·laboració com a voluntaris experimenten una vivència que els permet passar de ser persones receptores de suport a ser persones que ajuden i donen suport a altres col·lectius que també són vulnerables i que també ho necessiten. Paral·lelament, crea un marc idoni perquè puguin relacionar-se amb altres persones, treballin habilitats com l’empatia i augmentin el seu sentiment de pertinença a una comunitat”, assenyala Raúl Alcázar.
Més informació: Gran Recapte d’Aliments