Un projecte comunitari del Servei Ocupacional Pere Claver centrat en dues línies clau: teixir vincles a través de la memòria i impulsar l’accessibilitat cognitiva als espais públics.
El dissabte 5 d’abril, el Districte III va viure una jornada molt especial amb la inauguració del projecte d’accessibilitat cognitiva, impulsat pel Servei Ocupacional de Santa Coloma i diverses entitats del territori. Una iniciativa col·lectiva que transforma espais i mirades, i que ha posat al centre la participació activa de les persones usuàries, protagonistes de tot el procés.
Aquest projecte s’emmarca en dues línies d’actuació clares que el Servei Ocupacional desenvolupa del territori:
1.Teixir vincles i xarxes comunitàries a través de la memòria i la participació
Des del Servei Ocupacional s’impulsen accions per connectar persones, entitats i serveis del barri. Un bon exemple són els Cafès del Barri, que s’han dut a terme durant aquest projecte com a trobades participatives per recuperar la memòria col·lectiva i generar espais de convivència i reflexió comunitària. Aquest treball conjunt va culminar amb la creació del documental Història Viva (Creant Petjades), una peça audiovisual cocreada amb la comunitat per posar en valor les històries i identitats del territori.
2. Foment de l’accessibilitat cognitiva als espais públics
Amb l’objectiu de construir una ciutat més inclusiva, s’ha treballat per millorar l’accessibilitat cognitiva de la Biblioteca Salvador Cabré Singuerlin i el Mercat Municipal Singuerlin. El projecte ha comptat amb la implicació activa de les persones usuàries, que han participat en la selecció i adaptació de més de 150 pictogrames homologats d’ARASAAC, així com en el disseny de 10 vinils de senyalització a terra amb codis de colors per facilitar l’orientació.







T´ha semblat útil aquesta publicació?
Fes clic i puntua-la entre 1 i 5
Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0
Cap vot fins ara, sigues el primer/a!
Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!
Millorem aquesta publicació!
Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?